Promo Design
17. november 2019 / 0 Comments / Økonomi

2 ting du bør sjekke nøye når du skal kjøpe bruktbil

Det å kjøpe seg ny bil kan av og til være en risikosport. Spesielt når du kjøper bruktbil. Man skulle tro at risikoen for å kjøpe katta i sekken var størst når man kjøper bil i nedre prisklasse, men historien viser at så ikke alltid er tilfelle. Risikoen for å bli direkte lurt øker faktisk når du kjøper bruktbil i litt høyere prisklasse.

Her følger to råd om hva du må være oppmerksom på når du skal kjøpe bruktbil. Inspirasjon og informasjon er hentet fra NAF sine nettsider. De har god erfaring fra det å sjekke opp hva som er et bra eller dårlig bilkjøp.

Sjekk eierforhold

Det å sjekke hvem som juridisk eier bilen er særs viktig. Hvis det er noen andre enn eieren selv som selger bilen bør du være veldig mistenksom, og få en meget god forklaring fra selger på hvorfor det er slik.

Sørg også for å få en skriftlig bekreftelse på at nåværende juridiske eier har gitt vedkommende selger fullmakt til å selge, og du bør selv ta ansvaret for å levere inn dokumenter på eierskifte. Dette kan i dag gjøres elektronisk på nett samtidig som man betaler bilen.

Sjekk antall eiere

Dette tipset kan virkelig spare deg for utrolig mye penger ved at det kan forhindre at du kjøper katta i sekken. Ved hjelp av internett kan du i dag sjekke opp hvor mange eiere bilen har hatt. Det du bør se nøye på er hvor mange eiere bilen har hatt den siste tiden, og hvor lenge nåværende eier har eid bilen.

Hvis du oppdager at bilen har hatt mange eiere, og dagens eier har eid bilen i kort tid ville jeg ikke trodd på noen forklaring som blir gitt, og løpt fort i motsatt retning. Ingenting er en større indikator på bilen har noen feil som selger ikke ønsker å opplyse om enn at en drøss med mennesker kvitter seg med bilen like fort som de har kjøpt den.

Ved å være nøye på disse to punktene har du redusert risikoen for å bli direkte lurt langt mindre

Trenger du et forbrukslån* for å finansiere bilkjøpet finner du dette enkelt på nett.

* Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.


Share:
About the author

Bidragsyter: