Promo Design
17. november 2022 / 0 Comments / Godt råd

Verdens største hai: Megalodon

En skyggeformet form er synlig i det fjerne, like under overflaten av havet. Skyggen svømmer nærmere, og viser seg å være en hai – en utrolig massiv hai. Megalodonen veier så mye som 30 store hvithaier, og er en skremmende fisk. Heldigvis døde den ut for rundt 2,5 millioner år siden, så du trenger ikke å bekymre deg for å se en i dag! Men les mer om verdens største hai – megalodon, her!

Supersize Shark

Siden haier først dukket opp for hundrevis av millioner av år siden, har verden opplevd istider, meteorer, jordskjelv, voksende og krympende hav og mer. Gjennom alle disse miljøendringene har haier streifet rundt i havet.

Den mest kjente forhistoriske haien, Carcharocles megalodon, med kallenavnet megalodon eller megatann, styrte havene fra rundt 17 millioner år siden til nesten tre millioner år siden. Det kolossale rovdyret nådde lengder opp til 18 meter, og strakte seg like langt som en kassebil. Det eneste marine dyret som noensinne har vært større enn den massive megalodonen er blåhvalen, som veier opptil 200 tonn, eller bare mer enn dobbelt så stor som en megalodon.

Paleontologer anslår den enorme haien trengte hundrevis av kilo med mat om dagen.

Så. Mange. Tenner

Som resten av kroppen, var megalodons munn også enorm. Kjevene kunne åpne seg bredt nok til å svelge to voksne som sto side ved side. Den gigantiske haien brukte sine skarpe, bananstore tenner til å tære på hvaler, delfiner, seler.        

Megalodon er et eksempel på en hai som ikke kunne tilpasse seg sitt skiftende miljø. I motsetning til mennesker kan ikke dyr alltid flytte til et nytt sted eller finne en ny matkilde når habitatet deres endres.

Megalodoner var tilpasset varmere vann og trengte mange enorme sjøpattedyr å spise på. Paleontologer tror at da klimaet endret seg for et par millioner år siden og andre store sjøpattedyr flyttet inn i kaldere vann, ble megalodonene etterlatt uten nok mat til å overleve.


Share:

Verden ligger for dine føtter, som backpacker er dine muligheter uendelige

Er du en nysgjerrig og eventyrlysten reisende, som ønsker å utvide ditt verdensbilde og oppleve nye kulturer, så er en backpacking reise kanskje den rette reise…

Read More

Det du trenger å vite om blålysbriller og bruk av dem

Såkalte blålysbriller er et interessant produkt for deg som bruker mange timer foran store og små skjermer. Logikken bak er relativt enkel, men blålysbriller kan…

Read More

Har du behov for en kontinentalseng?

Det er et interessant spørsmål, og sannheten er jo den at de aller fleste har behov for en slik seng, selv det kanskje ikke stiller…

Read More
About the author

Promodesign: