Promo Design
10. oktober 2018 / 0 Comments / Godt råd

Velg riktig vaskemaskin

Vaskemaskinen er en nødvendig husholdningsmaskin i ditt hjem. Nyvasket og rent tøy er noe man alltid har bruk for. Det finnes åpenbart flere modeller og varianter å velge imellom. Alt fra ulike størrelser og kapasiteter til unike design. Her får du et par opplysninger om de ulike modellene som kan gjøre valget enklere å ta.

Frontmatet

Her i Norge er vi mest vant med den frontmatede modellen. Vaskemaskinen har fått sitt velkjente navn fordi den mates og betjenes fra forsiden. Den kommer i ulike størrelser, alt beroende på hvor stor plass du har i huset.

Toppmatet

Noen boliger har det vanskelig med å få plass med en alminnelig frontmatet vaskemaskin. Da kan en toppmatet modell være et mer gunstig valg. Denne vaskemaskinen mates fra toppen. Man skal dermed ikke tenke på breddeplassen man har, men heller høyden. Vaskemaskinen skal nemlig være i stand til å åpnes fra toppen. Den toppmatede modellen har samme kapasitet som den alminnelige frontmatede modellen. Midlertidig er den i tillegg utstyrt med to lokk. Et trommellokk og et fra innsiden. Dette minimerer risikoen for at vann vil renne ut og at maskinen vil åpnes.

Kombinert vaske- og tørkemaskin

Til sist så har man fordelen av å kunne velge en kombinert vaske- og tørkemaskin. Det gir muligheten til å vaske og tørke klær i én samlet enhet. Det er en praktisk løsning dersom man bor trangt og har verken plass til ekstra tørketrommel eller tørkestativ. Midlertidig har ikke modellen like stor kapasitet til å tørke klær som andre tørketromler. Kapasiteten ligger omkring 7 kg vask.

Energiforbruket

En siste faktor man bør overveie er energiforbruket. Energiklasse A representerer lavt energiforbruk, mens energiklasse G representerer høyt energi forbruk. Om det er mulig så bø man åpenbart velge en vaskemaskin med energiklasse A. Ikke kun fordi det er en miljøvennlig løsning, men også fordi man selv kan spare penger på strømregningen.


Share:

Derfor bør man vite hva en LEI-kode er

I løpet av 2018 ble en rekke land i Europa introdusert til MiFIR og det tilhørende LEI-kodesystemet. MiFIR ble utarbeidet av blant annet EU for…

Read More

Derfor er ikke en seng bare en seng

For mange av oss så er man først i trettiårene før man skjønner verdien av en skikkelig god seng som er kjøpt med tanke på…

Read More

Tips til valg av riktig overmadrass

Valg av riktig overmadrass kan være en lang og forvirrende prosess. I dag kan man velge i mellom utrolig mange forskjellige overmadrasser i forskjellig materiale. …

Read More
About the author

Annonsør: