Promo Design
21. desember 2022 / 0 Comments / Godt råd

Hvordan navigerer robotstøvsugere?

Artikkelen er sponset.

Robotstøvsugere navigerer seg selv gjennom rom ved hjelp av hindringer og klippesensorer. Hindringssensorer er vanligvis plassert på støvsugerens støtfanger, og de er designet for å unngå hindringer som stol- og bordbein, sofaer, leker og alt annet i støvsugerens vei. De er programmert til å rotere og bevege seg fremover til enheten finner en fri bane. Les mer om robotstøvsugere her, for å se hvordan det bestemmes av hvor støtfangeren kommer i kontakt. Mange premiummodeller bruker til og med lasersensorer for å unngå gjenstander i mørkere rom.

De fleste robotstøvsugere bruker hindrings- og klippesensorer, men noen premiummodeller bruker også ekstra vegg- og hjulsensorer for mer effektiv rengjøring. Disse sensorene lar støvsugeren rengjøre langs kantene der veggen møter gulvet. Disse sensorene er plassert på sidene av støvsugeren, slik at støvsugeren jevnt kan plukke opp smuss fra trange hjørner, uten å støte eller skrape veggen.

Disse sensorene lar også rengjøringspersonell med kartleggingsevner oppdage nye områder å rengjøre. Hjulsensorer sporer øyeblikkene til hjulene, slik at robotrensere kan analysere avstander og svinger. Disse sensorene lar rengjøringspersonell vite sin nøyaktige plassering, og dette gir dem muligheten til å navigere bedre.

Robotstøvsugere med kartfunksjoner

De nyere og avanserte modellene kommer også med funksjoner for selvnavigering. For eksempel har iRoomba 976 innebygde kameraer som klikker bilder av vegger, døråpninger og møbler. Den kombinerer dataene sammen med informasjon samlet inn fra andre sensorer for å gradvis bygge et kart over hjemmet eller kontoret ditt.

Kartfunksjonen hjelper renholderen å lokalisere seg selv, slik at den vet hvor den har vært og hvor den skal. Slike støvsugere registrerer også øyeblikk, veier og til og med hindringer for å beregne effektive rengjøringsveier. Hvis robotstøvsugere oppdager lavt batterinivå under rengjøring, går de automatisk tilbake til dokken for å lade seg selv. De gjenopptar rengjøringsoppgaven der de slapp, mens batteriet er ladet. Denne funksjonen bidrar til å oppnå rask og jevn rengjøring.


Share:

Hvilke manualer bør en nybegynner velge?

Det er helt sikkert noen som forbinder manualer med store vektløftere på gym, men manualer er et svært anvendelig treningsverktøy som passer alle. Samtidig er…

Read More

Sørg for å gi bilen din en kvalitetssikker bilpleie

Det er ikke alle som vet hva en kvalitetssikker bilpleie innebærer. Enkelte går ut ifra det dreier seg om å ta bilen sin med til…

Read More

Hva må du tenke på når du skal ut på tur

Når du skal ut på tur, er det flere ting du bør tenke på for å sikre at turen blir en suksess og at du…

Read More
About the author

Promodesign: