Promo Design
25. mai 2021 / 0 Comments / Godt råd

Hvilke manualer bør en nybegynner velge?

Det er helt sikkert noen som forbinder manualer med store vektløftere på gym, men manualer er et svært anvendelig treningsverktøy som passer alle. Samtidig er det selvfølgelig viktig å velge riktig type manualer, slik at treningen blir både hyggelig og effektiv.

Begynn med lette vekter

Det er viktig å belaste musklene med vekter som faktisk er en utfordring. Styrketrening handler faktisk om å «ødelegge» muskelfibrene, slik at de bygges opp igjen i en enda kraftigere form. Likevel betyr det ikke at en nybegynner bør kjøpe de tyngste vektene som finnes på markedet.

Det kan være smart å begynne med noen manualer som veier omtrent 3 kg, eller et manualer sett med et lite utvalg vekter rett over og under den vektklassen. Husk på at du skal klare å utføre noen repetisjoner med den vekten du velger, derfor bør du ikke velge noen som er altfor tunge. Når du etter hvert kan oppgradere til en høyere vektklasse, vil du definitivt ikke angre på å ha begynt rolig.

Forskjellige materialer og systemer

I de lavere vektklassene, opptil omtrent 10 kg, finnes det faktisk manualer som er laget i plast. Noen er også dekket med neopren – såkalte aerobic-manualer. Denne typen manualer passer veldig fint til nybegynnere, og plastmaterialer er også hyggeligere mot underlaget. I de høyere vektklassene er det selvfølgelig manualer i metall som dominerer, og det finnes faste manualer som veier så mye som 45 kg og mer. Justerbare håndvekter kan likevel være et bedre alternativ for de aller fleste som skal gå videre fra de litt lettere manualene i plast og neopren.

For å oppsummere: Ikke overvurder egen evne når du velger vektklasse, det kan være bedre å oppgradere etter kort tid. Velg gjerne manualer i plast eller neopren, som er gripevennlige og praktiske å benytte på et hjemme-gym. Lykke til med styrketreningen, manualer vil bli en sentral del av treningsrutinen din.


Share:

Derfor bør man vite hva en LEI-kode er

I løpet av 2018 ble en rekke land i Europa introdusert til MiFIR og det tilhørende LEI-kodesystemet. MiFIR ble utarbeidet av blant annet EU for…

Read More

Tips til valg av riktig overmadrass

Valg av riktig overmadrass kan være en lang og forvirrende prosess. I dag kan man velge i mellom utrolig mange forskjellige overmadrasser i forskjellig materiale. …

Read More

Hvordan få til en god Portugisisk til Norsk oversettelse

Det å vite forskjellene mellom Norsk og Portugisisk vil være til stor hjelp når du trenger å oversette dokumenter mellom språkene. Vi har derfor laget…

Read More
About the author

Promodesign: