Promo Design
19. oktober 2018 / 0 Comments / Godt råd

God lyd er en kunst

Det å bygge opp et fantastisk lydanlegg er en sann kunst. Det handler om å kombinere riktig høyttaler, forsterker, signalkabler, avspiller og høyttalerkabler for så å sette det sammen med riktig forvrengningsprosent og watt. For mange blir det å bygge opp sitt eget hi-fi-utstyr en hobby og det beste utstyret koster en del, men gir også i mange tilfeller den beste lyden.

God lyd er dog ikke forbeholt de som har hi-fi-utstyr som en hobby. Det gjelder og legge kjøpe utstyret hos en forhandler som har styr på det. Kan man kjøpe en stavmikser i samme butikk som man kan kjøpe et lydanlegg, så bør man kanskje tenke seg om to ganger. Butikker som tilbyr mange forskjellige elektriske produkter kan godt selge gode lydanlegg, men man får en større ekspertise hos de forhandlerne som har spesialisert seg på lydanlegg.

Komponentene til et godt lydanlegg

Er man en nybegynner innenfor hi-fi-utstyr, og ønsker og bygge opp eget lydanlegg så kan det være lurt å sette seg inn i de forskjellige komponentene. Man kan bygge opp sitt eget anlegg på mange måter, men hovedsakelig består et lydanlegg av en eller flere høyttalere og en forsterker. Man kan også koble til en subwoofer, radio, CD-spiller og lignende.

 

  • Forsterker

Forsterkeren er det kontrollpanelet som man justerer lyden i høyttalerne fra. De nyeste forsterkerne har ofte også innebygget DAB-radio, Bluetooth-tilkobling og CD-spiller.

 

  • Høyttaler

Høyttaleren er den delen av lydanlegget lyden kommer ut fra.

 

  • Subwoofer

En subwoofer er noe man kan legge til hvis man har lyst. Subwooferen gir en enda dypere bass, og kan ofte sende så dyp bass at gulvet vibrerer.

 

  • Radio og CD-spiller

Radio og CD-spiller kan kjøpes hver for seg, men i noen tilfeller så får man begge i samme enhet.

Hos HiFi-Freaks får man hjelp til å finne den perfekte høyttaleren til det behovet man har.

 


Share:

Disse hageredskapene bør man investere i

For de aller fleste av oss så er våren en fjern tanke for tiden. Snø og frost har lagt seg i nesten hele landet, og…

Read More

Nyt musikken – men pass godt på hørselen din

Denne artikkelen er en betalt annonse. Å nyte musikk på en konsert er en helt fantastisk opplevelse, og det å oppleve favorittartisten sin på nært…

Read More

Et sted for alle verksteder å kjøpe

Det å ha riktig verktøy, uansett om det er snakk om maskiner eller noe mindre, er veldig viktig, men så er det ofte greit å…

Read More
About the author

Promodesign: