Promo Design
28. oktober 2021 / 0 Comments / Godt råd

Foliering gir et profesjonelt og pent uttrykk på få minutter

Mange prosjekter, både i hjemmet og på arbeidsplassen, har som formål å friske opp en overflate. Det kan være en vegg som begynner å bli slitt, et møbel med utdatert design, eller kanskje et vindu som må skjermes for innsyn eller sol. Løsningen kan ofte være bruk av folie, som gir et pent og profesjonelt resultat. Samtidig er folie også en rimelig løsning, særlig når arbeidstiden tas med i regnestykket.

Overflater som passer til foliering

Svært mange overflater kan folieres, men det finnes selvfølgelig noen unntak. Vanlige slette vegger kan vanligvis folieres, samtidig som strukturtapet eller vegger med skader ikke nødvendigvis er et godt underlag. Det samme gjelder for fliser, og vanlig selvklebende folie bør selvfølgelig ikke benyttes på fliser eller lignende vegger i våtrom.

Likevel betyr det at svært mange overflater kan folieres, fra gamle møbler til vinduer, dører og vegger. Dessuten kan en mengde andre objekter folieres, som for eksempel biler eller deler av båter. Ta gjerne en titt på https://www.foliekniven.no/, der du også finner mer inspirasjon, råd og tips når det gjelder bruksområder for folie.

Godt forarbeid og forsiktig arbeid med montering

Det er ikke vanskelig å montere folie, men det er greit å sette av litt tid til forarbeid og montering. Når du har montert folie noen ganger, og begynner å føle deg trygg på teknikkene, vil det også gå mye raskere. Godt forarbeid er en viktig del av jobben, pass på at underlaget er jevnt, rent og tørt. Ujevnheter, rusk og støv kan bidra til et mindre pent resultat.

Ved montering er det viktig å følge monteringsanvisningene, og å ta det rolig. Noen velger å montere folie med hjelp av en montasjevæske, som helt enkelt gjør det litt enklere å finjustere folien før den setter seg fast på veggen eller et annet område du folierer.

Luftbobler er den vanligste utfordringen ved montering av folie. Det er viktig å ikke strekke folien, så luftbobler må arbeides ut ved å bruke en skrape. Bruk skrapen som er anbefalt til folien du monterer, en skrape med filt er vanlig. Bruk av montasjevæske kan gjøre det enklere å unngå luftbobler. Dessuten finnes det egne typer folie med kanaler, disse skal bidra til at det dannes færre og mindre luftbobler.

Med litt øvelse vil du montere nye folieoverflater på minutter, og du vil oppdage en mengde nye bruksområder for dette smarte og fleksible materialet.


Share:

Det du bør huske på når du skal handle vinskap

Det finnes mange forskjellige vinskap å velge mellom, derfor lønner det seg å tenke over hvilket alternativ som egentlig passer best til din bruk. I…

Read More

Disse hageredskapene bør man investere i

For de aller fleste av oss så er våren en fjern tanke for tiden. Snø og frost har lagt seg i nesten hele landet, og…

Read More

Hvorfor startet 1. verdenskrig?

Det var mange faktorer som førte til starten av første verdenskrig i Europa. Mange av disse faktorene var forankret i den dype historien til de…

Read More
About the author

Promodesign: