Promo Design
15. november 2022 / 0 Comments / Godt råd

Det du trenger å vite om blålysbriller og bruk av dem

Såkalte blålysbriller er et interessant produkt for deg som bruker mange timer foran store og små skjermer. Logikken bak er relativt enkel, men blålysbriller kan likevel gi en god opplevd effekt når det gjelder både søvnkvalitet, hodepine og andre områder.

Slik fungerer blålysbriller

Hvis du virkelig vil gå i dybden når det gjelder blålysbriller, kan det være smart å se nærmere på en guide om hva er blålysbriller hos en leverandør som spesialiserer seg på denne typen briller. I stort dreier det seg om å filtrere ut lys i de blåaktige delene av lysspekteret, en type lys som vi særlig får mye av fra de mange skjermene rundt oss.

Tidligere var det bare dagslyset som ga oss lys med blåtoner, noe som også førte til at øynene ble eksponert for blå fargetoner i løpet av et begrenset tidsrom. Selv artifisielt lys av type ild eller stearinlys har svært «varme» fargetoner med lite innsalg av blått lys.

En blålysbrille vil helt enkelt filtrere ut lys i de blå delene av spekteret, og på den måte eksponere øynene for et mer naturlig lysbilde i løpet av dagen.

Positive effekter og betydning for søvn

Blålysbriller kan brukes til enhver tid når du er eksponert for blått lys fra skjermer. Det kan føre til en opplevelse av mindre tretthet, hodepine, nakkesmerter eller dårlig fokus i løpet av dagen. Dessuten kan bruk av blålysbriller være med på å bidra til bedre søvnkvalitet.

Dagslys og artifisielt lys med lys i det blå spekteret er kraftige signaler om at det er dag. Det betyr at mengden av hormonet melatonin holder seg på et lavt nivå, noe som igjen bidrar til at kroppen holder seg våken. Redusert mengde lys i det blå spekteret kan derfor også bidra til høyere nivåer av melatonin, noe som igjen kan påvirke søvnkvaliteten positivt. Derfor kan blålysbriller være en bidragsyter også her.


Share:

På tide å få litt mer stil hjemme?

Du har det sikkert fint hjemme, og du er kanskje også fornøyd med alt som finnes der. Det er forståelig, for det er sikkert sånn…

Read More

Disse hageredskapene bør man investere i

For de aller fleste av oss så er våren en fjern tanke for tiden. Snø og frost har lagt seg i nesten hele landet, og…

Read More

Hvordan kan man drive flere niche stores fra samme varelager?

Å drive flere nisjebutikker med et felles varelager er en smart strategi for å engasjere forskjellige kundesegmenter samtidig som du opprettholder effektivitet i lagerhåndtering. Her…

Read More
About the author

Promodesign: