Promo Design
20. mars 2019 / 0 Comments / Godt råd

Derfor bør man vite hva en LEI-kode er

I løpet av 2018 ble en rekke land i Europa introdusert til MiFIR og det tilhørende LEI-kodesystemet. MiFIR ble utarbeidet av blant annet EU for å kunne holder større tilsyn med kontrollerte finansmarkeder. I dag skal de fleste juridiske enheter som selger og kjøper verdipapirer ha en LEI-kode for å kunne handle.

Har man et behov for å opprette en LEI-kode, kan dette enkelt gjøres hos for eksempel NordLEI. De utbyder LEI-koder til en rekke land i Norden og Baltikum. Registrer LEI enkelt her.

Dette er en LEI-kode

LEI er en forkortelse for «Legal Entity Identifier», eller «lovlig enhets identifikasjon» som det kan oversettes til på norsk. Etter et møte 2012 ble flere G20-land enige om at det måtte noen tiltak til for å kunne i større grad holde tilsyn på kontrollerte finansmarkeder. Etter den globale finanskrisen i 2008, begynte man å kikke nærmere på hvordan man kunne i større grad føre tilsyn på finansmarkedet, uten at man nødvendigvis skulle bruke store ressurser på det. Det var absolutt et behov for tilsyn, uten at en myndighet skulle bruke store mengder ressurser på det. Løsningen ble blant annet innføringen av LEI-kodesystemet. En LEI-kode består av 20 tall og bokstaver som gjør det enkelt for en tilsynsførende myndighet å skille juridiske enheter fra hverandre.

Når de europeiske tilsynsmyndighetene EIOPA, EBA og ESMA i fremtiden kommer til å lage rapporter og analyser på markedene, vil de benyttet seg av LEI-koder. Dette vil i stor grad gjør tilsynsarbeidet mer gjennomsiktig og ikke minst mer effektivt. Det kan nemlig være utfordrende å skille to eller flere juridiske enheter fra hverandre når man ikke har et bestemt nummer å identifisere dem på. Det krever store ressurser å kunne gjør dette ved og skulle gå inn i hvert enkelt land og be om opplysninger. Med et anerkjent internasjonalt nummer vil arbeidet bli mer strømlinjet.


Share:

Alt du trenger for etikettering

Det å ha en god og tydelig struktur i livet er viktig. Uansett om man snakker om ting for hjemmet eller om det er for…

Read More

Det du trenger å vite om blålysbriller og bruk av dem

Såkalte blålysbriller er et interessant produkt for deg som bruker mange timer foran store og små skjermer. Logikken bak er relativt enkel, men blålysbriller kan…

Read More

På tide å få litt mer stil hjemme?

Du har det sikkert fint hjemme, og du er kanskje også fornøyd med alt som finnes der. Det er forståelig, for det er sikkert sånn…

Read More
About the author

Annonsør: